top of page

Ta många kontakter - bara DU kan lösa din utmaning!

Att söka jobb kan vara en utmanande process, men en viktig del av det är att våga ta kontakt med arbetsgivare och personer inom branschen. Här är några tips på varför och hur du kan ta kontakt för att skaffa dig ett nytt jobb.


För det första, att ta kontakt kan öppna dörrar och ge dig en inblick i branschen och de jobb som finns tillgängliga. Genom att ta kontakt med arbetsgivare och personer inom branschen kan du få information om företaget, dess kultur och behoven de har för arbetskraft. Detta kan hjälpa dig att identifiera de jobb som skulle passa dig och din kompetens bäst.


För det andra, att ta kontakt kan också hjälpa dig att sätta ditt CV i fokus. Genom att få en personlig kontakt med en arbetsgivare eller rekryterare kan du skapa en relation som kan hjälpa dig att sticka ut från mängden av andra sökande. Du kan också använda möjligheten att visa upp din personlighet och vad du har att erbjuda utöver din CV och din kompetens.


För att ta kontakt på ett effektivt sätt bör du börja med att undersöka vilka företag eller personer som du vill ta kontakt med. Du kan t.ex. använda jobbsajter, LinkedIn, eller företagens egna webbsidor för att hitta kontaktinformation. När du har hittat rätt person eller företag, se till att ha en bra anledning till varför du tar kontakt, t.ex. att du vill höra mer om en specifik tjänst eller att du är intresserad av att lära dig mer om företaget.


När du väljer att ta kontakt, var artig och professionell. Presentera dig själv och ditt ärende på ett tydligt sätt och se till att du förklarar varför du är intresserad av just det företaget eller tjänsten. Var också beredd på att det kan ta tid att få svar eller att företaget inte är intresserad just nu.


Genom att skapa en personlig kontakt med en arbetsgivare eller person inom branschen kan du öka dina chanser att hitta det jobb som passar dig bäst och som du kommer att trivas med.


Följande är, enligt oss, fakta: Ju fler kontakter du tar, desto snabbare löser du din situation. HEJA DIG!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page