top of page

Några tankar om personligt brev


Ett personligt brev är ett viktigt verktyg när man söker jobb. Det ger dig möjlighet att presentera dig själv på ett personligt sätt och visa varför du är en lämplig kandidat för jobbet. Genom att rusta och matcha dig själv för jobbet, kan du skriva ett personligt brev som sticker ut och ökar dina chanser att bli kallad till intervju.


Rusta dig mentalt

Innan du börjar skriva ditt personliga brev, ta en stund att reflektera över dina färdigheter och erfarenheter. Vad är dina styrkor och hur kan de tillämpas på jobbet du söker? Tänk också på vad som motiverar dig och varför du vill ha jobbet. Att rusta dig mentalt genom att reflektera över dessa frågor kan hjälpa dig att skriva ett personligt brev som visar din entusiasm och engagemang.


Matcha dina färdigheter och erfarenheter

När du har reflekterat över dina färdigheter och erfarenheter, är det dags att matcha dem till jobbet du söker. Läs igenom jobbannonsen och notera vilka kvalifikationer och färdigheter som efterfrågas. Försök att koppla dessa krav till din egen erfarenhet och visa hur du kan bidra till företaget genom att använda dina färdigheter.


Använd rätt språk

När du skriver ditt personliga brev är det viktigt att använda rätt språk. Var tydlig och konkret i dina formuleringar och undvik klichéer. Använd aktivt språk och visa vad du har åstadkommit tidigare, istället för att bara beskriva dina ansvarsområden. Använd också en ton som matchar företagets kultur och värderingar.


Visa entusiasm och engagemang

Ett personligt brev är inte bara en lista över dina färdigheter och erfarenheter, det är också en möjlighet att visa din personlighet och passion för jobbet. Visa att du är entusiastisk över möjligheten att arbeta för företaget och varför du vill ha just detta jobb. Berätta också om hur du kan bidra till företagets framgångar och hur du kan utvecklas i rollen.


Var kort och koncis

Tänk på att rekryterare ofta måste läsa många personliga brev, så var kort och koncis i ditt språk. Försök att hålla brevet till en sida och undvik att upprepa information som redan finns i ditt CV. Var också noga med att stava och grammatik, och be någon annan att korrekturläsa ditt brev innan du skickar det.

Sammanfattningsvis är det viktigt att rusta och matcha dig själv när du skriver ett personligt brev. Genom att reflektera över dina färdigheter och erfarenheter, matcha dem till jobbet du söker, använda r ätt språk, visa entusiasm och engagemang, och vara kort och koncis, kan du skriva ett personligt brev som sticker ut från mängden och ökar dina chanser att få jobbet.


Rusta och matcha är också två viktiga insatser som arbetssökande kan få via Arbetsförmedlingen. Rusta handlar om att förbereda sig för arbete genom att ta del av olika stödinsatser, såsom utbildning, coaching och arbetspraktik. Genom att rusta sig kan arbetssökande öka sina chanser att hitta och behålla ett jobb.

Matcha handlar om att matcha arbetssökande med rätt jobb, baserat på deras färdigheter och erfarenheter. Arbetsförmedlingen kan hjälpa arbetssökande att hitta lediga jobb och matcha dem med arbetsgivare som söker efter deras profil. Genom att matcha arbetssökande med rätt jobb kan Arbetsförmedlingen öka chanserna för en hållbar anställning.

När du skriver ditt personliga brev kan du använda insikterna från Rusta och Matcha för att visa arbetsgivaren att du är väl förberedd för jobbet och att du har de rätta färdigheterna och erfarenheterna för att klara av det. Genom att visa din vilja att rusta dig genom att ta del av olika stödinsatser och matcha dig själv med rätt jobb, kan du öka dina chanser att få den anställning du söker.

Att skriva ett personligt brev kan kännas överväldigande, men genom att rusta och matcha dig själv för jobbet och använda rätt språk och ton kan du skapa ett brev som ökar dina chanser att få drömjobbet.

Ta dig tid att förbereda och skriva ett personligt brev som visar din personlighet och passion för jobbet, och som matchar dina färdigheter och erfarenheter med arbetsgivarens behov och krav. Lycka till!
3 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page