top of page

Kalla samtal - ett första steg till kontakt!
Att ringa kalla samtal kan vara en effektiv strategi för att hitta jobbmöjligheter som inte annonseras offentligt. Här är några tips för att göra det på ett professionellt sätt:


· Förbered en kort pitch: Innan du ringer bör du ha en kort pitch redo som beskriver din bakgrund, dina färdigheter och varför du är intresserad av företaget. Håll det kort och koncist, och var beredd på att svara på eventuella frågor.

· Gör din forskning: Innan du ringer bör du göra lite forskning om företaget, dess produkter eller tjänster, dess målgrupp och dess bransch. Detta kan hjälpa dig att ställa mer relevanta frågor och visa att du är intresserad av företaget.

· Ring vid lämplig tidpunkt: Försök ringa vid en lämplig tidpunkt, t.ex. på morgonen eller tidigt på eftermiddagen. Undvik att ringa under lunchtid eller sent på eftermiddagen när personalen kanske är upptagen med andra uppgifter.

· Var artig och professionell: När du ringer, presentera dig själv artigt och professionellt. Förklara varför du ringer och fråga om det finns någon som ansvarar för anställningsbeslut på företaget. Var beredd på att lämna ditt CV och be om kontaktuppgifter så att du kan följa upp senare.

· Respektera ett nej: Om personen du pratar med säger att de inte har några lediga jobb eller att de inte tar emot spontana ansökningar, respektera det och tacka för deras tid. Du vill inte lämna ett dåligt intryck på företaget.

Ett exempel på vad du kan säga när du ringer:


"Hej, mitt namn är [ditt namn] och jag är intresserad av att arbeta för ert företag. Jag undrar om det finns någon som ansvarar för anställningsbeslut som jag kan tala med och få lite mer information om eventuella jobbmöjligheter som finns för tillfället?"


Ps

Om du har Rusta och Matcha via arbetsförmedlingen, ta hjälp av din matchare med att formulera och träna på ovanstående!

Ds

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page